Trs, sladkor in etanol
Natančen nadzor kakovosti je pomemben skozi celotno proizvodnjo sladkorja za zagotavljanje učinkovitosti procesov pri donosu in končni kakovosti. FTNIR spektroskopija je hitro in učinkovito orodje za nadzor ključnih parametrov surovin, izdelkov in stranskih proizvodov v vseh proizvodnih korakih: sladkorni trs, bagasa, sok, melasa, »massecuite«, surovi sladkor, rafinirani sladkor, sirup in bioetanol.
FTNIR spektroskopija omogoča analizo mnogih parametrov v zgolj nekaj sekundah. Metoda ne uničuje vzorcev, ne zahteva predpriprave vzorcev in za uporabo ne potrebuje nobenih topil ali reagentov. Omogočeno je merjenje v realnem času, kar prihrani veliko časa in zmanjša stroške. FTNIR poleg tega omogoča:
- izboljšano učinkovitost laboratorijskih opravil v proizvodnem obratu
- operaterjem ob proizvodni liniji, da neposredno izvedejo hitre in enostavne kontrole vzdolž celotne proizvodnje
- "on-line" kontrolo procesov v realnem času za neprekinjeno pridobivanje informacij o spremembi in razhajanju v sestavi izdelka