Jedilna olja
Brukerjevi FTNIR spektrometri zagotavljajo hiter nadzor kakovosti jedilnih olj. Analiza je hitra, varčna in varna za uporabnika, četudi je osebje neizkušeno. Maščobe in olja so prepoznani kot pomembna hranila v človeški prehrani, kjer so zastopana v raznovrstnih oblikah. Za oceno kakovosti jedilnih olj in maščob je potrebno ovrednotiti več parametrov:
- jodovo število (IV)
- proste maščobne kisline (FFA)
- trans maščobne kisline (TFA)
- anizidinska vrednost (AV)
- profil maščobnih kislin
- številni drugi parametri
FTNIR spektroskopija zagotavlja hitre meritve, izvedene v manj kot eni minuti. Ena meritev lahko izmeri več parametrov naenkrat. Metoda ne uničuje vzorcev, ne zahteva predpriprave vzorcev in za uporabo ne potrebuje nobenih topil ali reagentov. Omogočeno je merjenje v realnem času, kar prihrani veliko časa in zmanjša stroške.