Mleko in mlečni izdelki
Bruker ponuja širok nabor kompaktnih spektrometrov z zaslonom na dotik in z večkanalnimi spektrometri za analizo raznovrstnih vzorcev ter popolnoma avtomatizirane sisteme za nadzor procesov. Kakršnokoli mleko in mlečne izdelke je mogoče hitro analizirati.
Brukerjevi FTNIR spektrometri mlečni industriji omogočajo analizo mnogih parametrov. Z njimi lahko kvantifikaciramo maščobe, beljakovine, laktozo, vlago, skupne trde snovi, itd. . Primerni so za identifikacijo, kontrolo kvalitete in ugotavljanje ustreznosti končnih izdelkov. Ne glede na to ali je vzorec v tekoči, poltrdi ali trdi obliki, ga lahko analiziramo v zgolj nekaj sekundah. Analiza je mogoča tekom celotnega procesa v laboratoriju, ob proizvodnji liniji, ali neposredno na sami proizvodnji liniji.
Analiza mlečnih izdelkov:
Brukerjevim spektrometrom za analizo mleka in mlečnih izdelkov je mogoče dodati tudi poljubne kalibracije. Pridobiti je mogoče že postavljene kalibracije za sledeče proizvode:
- surovo, posneto, predelano in kondenzirano mleko
- sirotka in sirotkin koncentrat
- smetana in sirotkina smetana
- sirotkine beljakovine in laktozni koncentrati
- permeati in retentati
- posneto, polnomastno mleko in sirotkin prah
- sir (mehak, trd, rezan, predelan, beli sir, skuta itd.)
- maslo (soljeno, nesoljeno)
- jogurt, sladice in sladoled
- mlečni napitki
MIRA je instrument za analizo mleka, ki se odlikuje po hitrem in varčnem nadzoru kvalitete surovega mleka, procesiranega mleka in sirotke ali smetane.